lauantai 6. lokakuuta 2012

Golf- 70 % tunnetta ja 30 % tekniikkaa


Mietin jo aikaisemmin, että alkaisinko kirjoittamaan golfblogia, mutta se nyt vain jäi jostain syystä. Nyt, kun neljäs golfkausi alkaa olla päättymässä, on samalla hyvä syy tehdä inventaario, mikä golfissa oikein koukuttaa. Viime vuoden pelikausi päättyi tunnelmiin, joissa pelaisin aina mielummin golfia kuin tuijottaisin näyttöpäätettä.. Tilanne tuolta osin on pysynyt samana myös tämän kesän jälkeen.

Miten minusta tuli golfaaja
Tein green cardin vuonna 2008, mutta sinä vuonna en pelannut lainkaan golfia. Vuonna 2009 pelasin 10 ja seuraavana vuonna 2010 hieman enemmän eli  14 kertaa golfia. Vuonna 2011 pelasin golfia yhteensä 39 kertaa, joista kuusi viimeistä kertaa marraskuussa pro Jennin  ohjauksessa Torreviejassa. Se olikin käänteen tekevä pelimatka, sillä löysin Jennistä sukulaissielun, joka ajattelee golfin pelaamisesta hyvin samalla tavalla kanssani: Golfissa on kyse 70 % tunteidenhallinnasta ja 30 % tekniikasta. Niinpä päätimme kirjoittaa yhdessä kirjan golfista tunnepelinä. Vuosi 2012 golf- kausi käynnistyi huhtikuun alussa pelaamalla kuusi kierrosta golfia samoissa Torreviejan maisemissa jälleen Jennin opeissa. Kuluneen kesän 2012 aikana pelasin yhteensä 16 kierrosta golfia. Varsinaisia pelikierroksia enemmän olen tänä kesänä  Jennin kanssa yhdessä keskustellut ja samalla aukikirjoittanut ajatuksiamme golfin pelaamista.

Tavoitteena alle 36-tasoitus
Oma golftarinani on arvatenkin tuttu monelle aloittelevalle golfaajalle. Vuonna 2009 tasoitukseni ei laskenut lainkaan, joten kesän 2010 alotin pelaamisen 54 tasoituksella. Kesän 2010 aikana tasoitukseni laski ensin 45:n ja kesän lopuksi viimeisessä pelissä 38:n. Ajattelin, että tasoitus laski vahingossa, sillä pelasin viimeisen pelin rintalasta  kipeänä. Silloin pysyin väylällä hyvin ja puttauksetkin osuivat kohdalleen, joten tasoitus laski kerralla reippaasti. Seuraavana vappuaattona 2011 oli hieno päivä aloittaa uusi pelikausi hyvässä seurassa Peuramalla kiertäen Par 3:sta.  Kesän 2011 aikana tasoitukseni laski 38:sta 33.5:een ja samalla saavutin 36- tasoituksen ja tavoitteeni, jolla pääsen pelaamaan ihan minne tahansa kentälle. Golf- urallani olen tehnyt kaksi birdietä; ensimmäisen viime vuonna marraskuussa ja toisen kerran tämän vuoden huhtikuussa Torreviejassa. Ehkä tästä voisi tehdä johtopäätelmän, että Torreviejan maisemat saavat minut pelaamaan paremmin golfia, :).

Koukussa golfiin
Mikä siis edelleen motivoi pelaamaan golfia, vaikka olen jo saavuttanut tavoitteeni eli alle 36-tasoituksen ja birdie- pullonkin olen päässyt korkkaamaan kahdesti?  Tähän vastaus on yksinkertaisesti se, että saan golfista paljon enemmän kuin se ottaa. Golf on hyvää pitkäkestoista liikuntaa (4-5 tuntia/kerta) matalalla sykkeellä niin entisten kuin uusien ystävien kanssa. Golf auttaa keskitymään. Siinä on hyvin paljon samoja piirteitä kuin joogassa ja meditaatiossa.

Mutta ennen kaikkea, golf on tunnepeli, jossa vaihtelee niin onnistumisen kuin epäonnistumisenkin kokemukset. Ja mikä parasta, siinä ei tule koskaan valmiiksi tai täydelliseksi. Juuri, kun luulet osaavasi, niin jo seuraava lyönti, väylä tai peli osoittaa, että kannattaa pysyä nöyränä tämän pelin kanssa. Siksi se koukuttaakin, kun haluan ottaa selvää, mikä ihmeen peli tämä oikein on.

Jos et ole kokeillut golfia, niin suosittelen sitä lämpimästi. Jos sinulla ei mahdollisuutta pelata golfia enää tänä vuonna, niin marraskuussa ilmestyy minulta ja Pro Jenniltä kirja GOLF- tunnepeli, joten sen avulla pääsee hieman enemmän perille golfin saloihin. Toivon oikein mukavaa golfkauden päätöstä eri klubeilla. Golf- tunnepeli keskusteluun voi osallistua tämän blogin lisäksi myös Facebookin Golf- Tunnepeli ryhmässä.