maanantai 29. heinäkuuta 2013

Golfresepti: 1, 2, 3, relax & huispaus

Viides golfkesä alkaa olla yli puolenvälin. Tänä vuonna olen pelannut 22 kierrosta golfia. joista 12 kierrosta kesän aikana. Vasta viimeisillä kierroksilla pelifiilis on alkanut pikkuhiljaa löytymään kohdalleen. Ajattelin kirjoittaa ylös golfreseptin eli muistilistan rituaaleistani, joiden avulla saan yleensä paremman yhteyden kehon ja mielen tunnemuistin välille pelin aikana. Ja kas kummaa, mitä useammin muistan toistaa näitä rituaalejani, niin sitä useammin ne alkavat muodostua  rutiineiksi pelikauden aikana. Tällä golfreseptilläni svingi on ollut paremmin kohdallaan ja on tullut myös niitä kaivattuja onnistumisen kokemuksia pelatessa.

Golfresepti

1. Visualisointi
Ennen jokaista avaus-, väylä-, punkkeri-, vesieste-, lähestymis- ja puttauslyöntiä katson pallon takaa, minne aion lyönnin päätyvän. Katsomisen lopuksi teen mielikuvan siitä, minne PÄÄTÄN lyönnin päätyvän ja teen mailavalinnan. Sitten pysyn päätöksessäni koko lyönnin ajan.

2. OSAAN

1) Ote, mailan pitää tuntua hyvältä kämmenpohjassa, siksi huiskin mailaa edestakaisin
2) Suuntaus, mailan avulla jalat oikeaan suuntaan,
3) Asento, laitan mailan lyöntikohdalle ja hakeudun kropallani sopivan matkan päähän pallosta,
4) Ahteri kohdalleen ja jalat myös,
5) Nojaan eteen niin, että selässä on hyvä asento.

Samalla, kun olen tämän teknisenpuolen stemmannut kohdalleen, niin olen päättänyt, että minä OSAAN tämän homman. 

3. Pallo katseen vankina
Ennen lyöntiä pysähdyn hetkeksi paikalleen pallon ääreen niin, että pallo on katseen vankina. Se suorastaan nousee ilmaan nurmelta, kun sitä katson. Siinä me ollaan kahdestaan: vain minä ja pallo. Pää on tyhjä ei yhtään ajatusta menneistä. Siellä on kaikki hyvin. Mennyt on mennyttä. Ei yhtään ajatusta tulevasta. Se kaikki on vasta edessäpäin. Tulevaisuuteen ei voi vielä vaikuttaa. On vain käytössä tämä yksi hetki pallon kanssa, joten nautinpa siitä.


4. Relax
Kun rituaalit ovat kasassa. Tiedän, minne aion lyödä. Kropan asento tuntuu hyvältä. Mailanvarsi tuntuu hyvältä kämmenpohjassa. Näen vain pallon. Sanon itselleni relax ja sen avulla anna itselleni luvan ottaa kaiken ylimääräisen puristuksen ja yrityksen pois lyönnistä. Ajattelen jotain mukavaa ja postiivista asiaa, josta minulle tulee hyvä fiilis. Tunnen sen hyvän fiiliksen ja sitten on "huispauksen" vuoro.


5. Huispaus
Mailan taakseveto on HUIS ja eteenveto on PAUS. Huispauksen puolessa välissä maila osuu palloon. Vasta, kun lyönnin paus-osa on päättynyt katson, minne pallo lensi.

Siinä se on minun golfresepti. Golf on ihan helppo peli, ;). Ei muuta, kun golfsoppaa keittelemään...

Nevas 27.7.2013
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa jakamaan golfin pelikokemuksia