keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Rauta 9 - näkökulman vaihtamisen taito

Olen pelannut golfia lyöden oikealta vasemmalle viiden viimeisen vuoden aikana tuhansia kertoja. Viime vuoden pelikauden lopuksi vasen pohkeeni vammautui  aivan yllättäen. Tämä sai minut pohtimaan,  mahtaako jatkuvalla swingeillä oikealta  vasemmalle olla jotain tekemistä vammautumisen kanssa. Oikeastaan olen aivan varma, että asioilla on jokin yhteys toisiinsa, koska oikean puolen kroppani on kauttaaltaan paljon vahvempi kuin vasen puoleni.

Viime kauden vamma sai minut pohdinnan lisäksi myös toimimaan itseni eteen tämän talvena aikana. Nykyisin liikun tosi monipuolisesti viikoittain. Olen tehnyt kuntosaliharjoituksia, jotka ovat vahvistaneet enemmän vasenta puolta. Olen käynyt monipuolisesti erilaisissa jumpissa, uinut paljon ja tietysti tehnyt pitkiä kävelylenkkejä. Kun golfviheriöt vihdoin avautuvat huhti- ja toukokuun vaihteessa myös Suomessa, niin en ole koskaan  aikaisemmin ollut näin hyvässä kunnossa, kun nyt olen tämän vuoden alussa. Nyt vain odotan, että lumet sulaisivat äkkiä pois ja pääsisin taas testaamaan tunnepelini taitoja.

Tämän alkavan golfkauden olen nimennyt itselleni rauta 9-vuodeksi, jolloin yritän löytää itselleni uudenlaista näkökulmaa golfaamiseen. Olen hankkimassa itselleni vasurin rauta 9- mailan. Tulen hankkimaan mailan sen vuoksi, että aion aina silloin tällöin tehdä swingiharjoituksia rangella myös vastapuolelta, jotta muistaisin pitää jatkossa kropastani yhtä hyvää huolta molemmilta puolilta. Niin ja onhan sille rauta 9:lle myös käyttöä, kun yritän saada pallon pois jostain hankalasta paikasta metsiköistä myös ensi kesänä.

Kuvan lähde

Tämän vuoden aikana olen ajatellut kirjoittaa blogeja golfaamisesta erityisesti näkökulman vaihtamisen taidon näkökulmasta. Ensiksi kokemuksiani siitä, miltä swingin tekeminen vastapuolelta tuntuu ja onko vasurin rauta 9:lle käyttöä muuallakin kuin rangella. Tämän blogin lukijana olet myös tervetullut jakamaan kokemuksiasi golfaamisesta vierailevana bloggaajana.

Seuraava blogini tuo tutukisi golfaajan ja samalla myös golfmuusikon, joka henkilönä on Suomen ensimmäisen golf CD:n Summer Time Swinging takana. Mukava kuulla, mitä kerrottavaa kokeneella golfaajalla ja golfmuusikolla on golfista tunnepelinä. Sitä blogia odetellessa voit tutustua ajatuksiini parvityöstä ja  parvityön johtamisesta. Jos online-työskentelyssä tarvittavat vuorovaikutustaidot kiinnostavat sinua, niin sitten kannatta seurata Tunnepeili- blogia, jonne päivitän tämän vuoden aikana tutkimukseni kautta muodostuvaa tietoa online-työskentelystä ja siinä tarvittavista vuorovaikutustaidoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa jakamaan golfin pelikokemuksia